Vedligeholdelse

BEHANDLING AF LÆDERVARER:

Barefoot® sadler er lavet af nubuck læder eller blødt læder. Nubucklæder slibes let på kornsiden, hvilket giver det sin fløjlsagtige karakter. Blødt læder har en glat, blød overflade, der er særligt smidig og får dig til at sidde blødt og behageligt. Begge læderkvaliteter har åbne porer og er derfor meget fleksible og smidige. Denne fleksibilitet gør det muligt for sadlerne, at blive ideelt tilpasset hestens ryg med høj stabilitet, komfort og kvalitet på samme tid.

Fedt eller voks bør ikke anvendes til pleje af nubuck og blødt læder, da disse stoffer kan tilstoppe porerne i læderet. Vi anbefaler Barefoots plejeprodukter der plejer og nærer alle typer læder og især er velegnet til pleje af læder med åbne porer. Brugt regelmæssigt beskytter det læder mod ydre påvirkninger og opretholder dets elasticitet.


BAREFOOTS LÆDERVARER:

Læder er et naturprodukt. Pigmentvariation, ujævnheder, og farveforandringer fx fra solblegning er mulige og falder ikke under garantien. Læder skal kunne ånde, og bør opbevares luftigt og tørt. Vores sadler er fremstillet af vegetabilsk garvet læder, farvet med naturstoffer - en proces der skåner miljøet.

Rid gerne med mørke ridebukser i din sadel de første par gange, da læderet i starten kan afgive lidt farve.

Lædervarerne bliver kvalitetstestet og imprægneret inden afsending fra vores producenter. Med tiden kan læder dog slides, så vi anbefaler, at man efterser især stigremme og spænder samt gjordremme og spænder før hvert ridt. Hvis dele er beskadiget bør sadlen ikke benyttes.


SADELUNDERLAG:

Barefoots Special underlag har velcroåbninger øverst på indersiden, og skal for at yde korrekt støtte, som minimum polstres med de medfølgende indlæg. Ved tungere ryttere eller svære sadellejer anbefales Barefoots Physio underlag, disse har ligeledes mulighed for at lægge indlæg ind i.

Indlæg der medfølger til både Special- og Physiounderlag er af PU-skum (Til Physiounderlag medfølger desuden gummiindlæg). Disse indlæg kan også bestilles i webshoppen.

Underlaget er let at polstre individuelt, så man kan fx. tilpasse polstringen til svajryggede heste (mere i midten) eller heste med lav skulder (mere foran) osv.

Underlaget kan maskinvaskes ved 30 grader, - indlæggene behøves ikke udtages. Ved mindre mængder snavs kan underlaget også tørres med en klud eller svamp.


SADLER:

For at skåne hesteryggen tilrådes det at bruge opstigningshjælp. På en bomløs sadel skal gjorden være godt spændt for at undgå at sadlen glider til siden. Barefoot modellerne bør desuden kun bruges med et stødabsorberende, trykfordelende, tykt polstret underlag - som de underlag vi forhandler.

Placer sadlen således, at rytteren kommer til at sidde der, hvor man også ville sidde ved ridning uden sadel. En bomløs sadel begrænser ikke hestens skulderfrihed på samme måde som en bomsadel. I praksis må en bomløs sadel altså ligge en anelse længere fremme end en traditionel sadel med bom.

Prøv regelmæssigt indlæggenes stødabsorberende evne af ved at trykke på dem - er de (efter lang tids hyppig brug) trykket permanent sammen, skal de udskiftes. Nye indlæg kan bestilles i webshoppen.