Hesten har en kort ryg

 

Hest med kort ryg?

Barefoot sadler passer især til korte heste / ponyer, da den fordeler rytterens vægt på en helt anden måde at andre sadler. Rytteren sidder mellem en udskiftelig forsvidsel og en blød bagsvidsel. De ligger i ' lommer ' inde i sadlen.

Disse støbte svisler er lavet af fleksibelt polyuretan som bevæger sig med hesten. Sadlens fleksibilitet gør at der er ingen eller meget lidt tryk er på for- og bagsvidslen når rytteren sidder i sadlen. Det er derfor muligt at lægge en Barefoot over hestens skuldre, da skulderbladet stadig kan bevæge sig frit uden klemning af musklerne. Sadelens position vil automatisk placere rytteren i den korrekte position, over hestens tyngdepunkt.

Selv om bagsvidslen lægger udenfor hestens sadelleje, er der meget lidt tryk forårsaget af rytterens vægt under bagsvidslen.

Prøv for eksempel at sidde i sadlen og løft i bagsvidslen. Du vil mærke at der næsten ingen tryk er. Prøv det på en konventionel sadel!

Ved mindre ideel hest / rytter kombinationer (hest lidt korte i ryggen og rytter lidt mere robust), kan Barefoot sadler virke lidt for stor, men de er stadig det rigtige valg. ’Du må ikke vælge en sadel, der er for lille, da rytteren altid skal passe mellem for- og bagsvidsel.